My Secret Food

Hverdagsglimt hos en sundheds-mad-nørd

Frokost-omelet med spinat, broccoli og chorizo

5 kommentarer

Så er weekenden overstået, og hverdagen kalder. Jeg har haft en fantastisk weekend sammen med mine dejlige veninder. Vi har bare nydt livet i sommerhus med lækker (og absurd meget) mad, lange gå-ture, tøsesnak og hav-udsigt.

Her kommer en opskrift på en nem og lækker omelet. Det der er så fantastisk med omeletter er at man kan putte alt i – en rigtig tøm-køleskabet-venlig-SU-ret. Så her kan i se hvad der var af rester i mit køleskab ;)

Omelet med spinat, broccoli og chorizo

Til 2 personer, eller en gang aftensmad og en gang frokost til en person

  • 3 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g frossen spinat
  • Et kvart broccoli-hoved + stilken
  • 1 stort løg
  • 1 tomat
  • En rest kød. Jeg brugte chorizopølse, men alt kan bruges: Spegepølse, kylling, oksekød – lige hvad du har
  • Frisk revet peberrod (jeg har købt en bøtte med friskrevet peberrod, det holder længe i køleskabet og det er nemt og lækkert at krydre en ret med)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Start med at tilberede diverse ingredienser: Del broccoliet i små buketter og skær stilken i spiselige bidder. Skær løget i grove skiver, og tomaten i tynde skiver.
  • Hæld den frosne spinat i en gryde sammen med fløden og optøg den her ved svag varme
  • Herefter steges pølsen på en tør pande, giv den gerne nogle minutter ved høj varme. Pølser får en anderledes og mere intens smag hvis de får lov at stege lidt selv først
  • Hæld det værste fedtstof af panden og tilsæt løg og broccoli og peberrod og lad det stege med et par minutter
  • Når spinaten er optøet, piskes ægget ned i spinat-flødemassen og hældes over grøntsagsblandingen, og kom tomatringene øverst, og vupti – omelet
  • Lad det stege til æggemassen er næsten stivnet, forsøg herefter på at vende vend herefter omeletten og lad den stege færdig på den anden side.

Det lykkes ALDRIG for mig at vende omeletten, jeg har ellers prøvet alt muligt, f.eks. vha en tallerken, et stort grydelåg, to spatler, ekstra meget olie. Jeg har sågar prøvet at vende den i luften – meget dårlig ide. Og en flot omelet har jeg endnu ikke formået at lave.

Flot ser det jo ud til at starte med :)

 

Min omelet som måtte spises af en skål!
Og alligevel ender det med at omeletten må spises af en skål!

Nå men pyt, omeletten smager jo fantastisk lige gyldigt hvordan den bliver serveret..

Jeg håber i har haft en dejlig weekend :)

Reklamer

5 thoughts on “Frokost-omelet med spinat, broccoli og chorizo

  1. Det lyder som en rigtig skøn weekend! :D Jeg har seriøst heller ALDRIG nogensinde vendt en omelet med gode resultater. Derfor plejer jeg enten at mikse det hele sammen, som man ville gøre med røræg, eller sætte panden ind i ovnen på grillfunktionen i et par minutter, ligesom man ville gøre med en frittata. Den første løsning er nu altså den nemmeste, og som du siger smager det jo af det samme! :D

  2. Pingback: Pimp din omelet | My Secret Food

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s