My Secret Food

Hverdagsglimt hos en sundheds-mad-nørd

Cremet hytte-dessert med bær og mandler VOL. II

4 kommentarer

20130317_084714

Så blev det søndag og det var på tide at afprøve hytte-desserten igen (til morgenmad – igen).. Så denne gang blev der fyret ekstra op for vanilje og mandler, og jeg gjort den sødere. Hytteost-smagen forsvandt og det gav den lige det ekstra så jeg nu ikke vil have skrupler ved at bruge den som alternativ til den originale danske ris a la mande :) Mums!!! og TUSIND tak for de gode råd :)

Det har selvfølgelig gjort den lidt mindre sund, men det synes jeg bestemt ikke gør noget hvis man bruger den som dessert. Og mandler tilføjer jo bare en masse gode fedtstoffer, læs f.eks. her.

Cremet hytte-dessert med bær og mandler

En portion

  • ½ dl piskefløde
  • 200 g hytteost (4% fedt)
  • 1 tsk vaniljepulver (eller kornene fra to vanilje-stænger*).
  • 1,5 spsk sukker/sukrin/hvad du nu foretrækker
  • 1 dl frosne bær (jeg brugte hindbær og brombær) – kog vaniljestængerne med hvis du bruger rigtig vanilje
  • 10 hakkede mandler**

* Selvfølgelig afhængig af hvor meget vanilje der er i dem hver især, men dem jeg har er ret små (og tørre efterhånden) fra Zanzibar

** Denne gang smuttede jeg dem og hakkede dem lidt og blandede dem i. Den kan sagtens klare endnu flere mandler en anden gang. Hvis du vil spare tid kan du bare lade være med at fjerne skallen.

Fremgangsmåde:

  • Kog en smule vand og lad mandler lægge her 5 minutter før du fjerner skallen. Hak mandlerne groft
  • Del vaniljestængerne og kom vaniljekornene i fløden
  • Kog de frosne bær i en smule vand + tomme stænger
  • Pisk fløden til en ret stiv skum (ellers bliver det for flydende når tingene blandes) med vaniljen
  • Bland fløden med hytteost og mandler og smag til med sukker/sukrin/what-ever
  • Server med de afkølede bær og evt ekstra hakkede mandler på toppen

20130317_085210HAPS

Reklamer

4 thoughts on “Cremet hytte-dessert med bær og mandler VOL. II

  1. Superlækre snacks
    Mobs

  2. Den her opskrift ligner min egen version meget mere – og den er jeg i hvert fald også ganske begejstret for. Jeg er dog klart fortaler for flere mandler! Og så putter jeg faktisk normalt også en smule kokosmel i. Hvordan hulen jeg kom på den idé ved jeg ikke. Men det er altså også godt! :)

    • Ja, mandler kan man jo nærmest ikke få nok af :)
      Kokosmel, okay. Det må jeg prøve i jagten på den perfekte hytte-dessert :) Hvor meget putter du i? Og bruger du det grove eller det som er malet helt til mel?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s