My Secret Food

Hverdagsglimt hos en sundheds-mad-nørd

Udnyt din pulp

Det er så synd at smide alle resterne efter en juice ud. Det er nemlig fyldt med alle fibrene som frugt og grønt jo fylder os med. Men der er også en masse muligheder for at bruge pulpen, både grøntsagspulpen, frugtpulpen eller begge dele.

 

Tips til din pulp

  • Når jeg bruger pulpen plejer jeg at gøre lidt mere ud af de ting jeg putter i, fx fjerner jeg kernehuset fra æblerne, fordi jeg ikke vil spise det bagefter. Hvis jeg ved jeg ikke får brugt pulpen juicer jeg bare det hele
  • Jeg tager desuden den pulp fra jeg skal bruge inden jeg juicer citron og ingefær i, med mindre du specifikt går efter denne smag i det du vil bruge din pulp til
  • Den kan sagtens holde sig på køl nogle dage, den kan også fryses

 

Forslag til brug:

  • I bolognaise, kødsovs til lasagne, i frikadeller og farsretter – du får flere grøntsager + mere kødsovs ud af 500g hakket oksekød :)
  • I brød, både hvis du bager almindeligt brød, men også som den egentlig base i brødet
  • Tag grøntsagspulpen fra og steg det på panden i olie med et hakket løg og 2 hakkede fed hvidløg, så har du tilbehør som sagtens kan bruges i stedet for fx ris. Smag til med krydderier og tilsæt evt lidt væske, for det er lidt tørt
  • Bland grøntsagspulp med et par æg og en slat fløde og steg på panden som grøntsagsomelet
  • Bland frugtpulp med et par æg og en slat fløde og steg på panden, og du har straks en mere sød pandekage-agtig ting
  • Pulp fra fx pærer og æbler kan fint bruges i havregrøden eller anden morgengrød
  • Komposten er selvfølgelig også et sted at placere den hvis du er så heldig at have sådan en :)

Har i andre forslag?

 

Her kommer nogle konkrete opskrifter:

 

Opskrifter:

Reklamer

One thought on “Udnyt din pulp

  1. Pingback: Pulpe-brød | My Secret Food

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s