My Secret Food

Hverdagsglimt hos en sundheds-mad-nørd

Glutenfri boller med hørfrø og gulerødder (LCHF)

4 kommentarer

Vi rejser som tidligere skrevet på ferie i morgen, og jeg vil rigtig gerne undgå de hvide boller fyldt med gluten på flyet, så derfor måtte jeg jo lave en portion jeg kan tage med til mig selv. Opskriften er inspireret af anne fra den fine blog lykkeglimt, men jeg har ændret en hel del, og her får i opskriften:

 

Glutenfri hørfrø-boller med gulerødder (LCHF)

Ca 9 stk

  • 2 spsk hørfrø
  • 2½ spsk solsikkekerner
  • 1,5 dl mandler
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2½ spsk FiberHusk
  • Knap 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 3 gulerødder
  • 1 lille æble (eller 3/4 stort)
  • 1½ dl creme fraiche (18%)

Fremgangsmåde:DSC_0652

  • Opvarm ovnen til 200 grader
  • Kværn hørfrø i en kaffemølle for bedre at udnytte de vigtige fedtsyrer (læs mere om hørfrø her)
  • Mal mandlerne til en fin mel (jeg bruger en minihakker)
  • Riv gulerødderne og æblet (hvis det er økologisk kan du bare beholde skrællen på, det er her de fleste vitaminer sidder)
  • Pisk æg og creme fraiche sammen og bland det med gulerødder og æble
  • Bland de tørre indgredienser sammen og kom det i skålen til de våde – rød godt rundt
  • Lad dejen hvile 5-10 minutter og form herefter boller
  • Jeg trykkede dem med vilje lidt flade, men gør som du vil
  • Den oprindelige opskrift siger 15 minutter – i min ovn fik de 40 minutter!!!

Mums, jeg er simpelthen pjattet med hjemmebag :) Konsistensen er ikke helt som boller bagt med almindeligt mel, og jeg tror det skyldes at der måske ikke helt var nok FiberHusk i til både at suge væske fra æg, creme fraiche, gulerødder og æbler. Hvis man følger opskriften fra lykkeglimt som er uden gulerødder og æbler ser de i hvert fald mere brød-agtige ud. Men smagen i disse er rigtig gode, og de fungerer stadig som en nybagt bolle med smør på :)

Hav en rigtig dejlig uge alle sammen!!

4 thoughts on “Glutenfri boller med hørfrø og gulerødder (LCHF)

  1. Min opskrift er med Mandelmel fra Funktionel Mad, og det er jo affedtet, hvilket gør, at det suger mere væske. Jeg har aldrig prøvet at lave dem med blendede mandler, men jeg er ret sikker på, at det gør noget ved konsistensen. Mine har i hvert fald bolle-konsistens! :)

    • Aha, det har du nok helt ret i.. Jeg må snart afprøve det mel, har kun prøvet deres kokosmel, og der er jo også stor forskel på almindeligt kokosmel som man blender.. :)

  2. Pingback: Salat med edamame-bønner og frugt | My Secret Food

  3. Pingback: Saftige glutenfri boller rige på protein, fibre og sundt fedt (LCHF) | My Secret Food

Skriv en kommentar