My Secret Food

Hverdagsglimt hos en sundheds-mad-nørd

Mexikansk kyllingesalat

Skriv en kommentar

En meget brugt hverdagsret herhjemme er mexikanske pandekager, for det er super nemt, hurtigt og billigt at lave og man kan bruge hvad man lige har i køleskabet. Min kæreste spiser stadig retten med pandekager, men det gør jeg sjovt nok ikke, så for mig hedder retten efterhånden bare mexikansk salat.

Nogle gange er det godt med lidt variation, og inspireret af min mor, lavede vi denne ret til aftensmad. Det smagte virkelig godt, og det er bestemt ikke sidste gang vi bruger hakket kyllingekød på denne måde. Til denne ret er pandekagerne skåret i strimler og stegt et par minutter i olie på en pande – de bliver helt sprøde og smager (desværre!!!) alt alt for godt (jaja, når nu opskriften skulle på bloggen var jeg jo nødt til at prøvesmage). Dem kunne man sagtens bruge som start-snack med dip, og jeg tror de skal serveres næste gang vi får gæster.

mexkyllingesalat

Mexikansk kyllingesalat

4 personer

Kyllingekødet

  • 500 gram hakket kyllingekød
  • 4 spsk limesaft
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1-2tsk chilipulver
  • Salt og peber

Salat

  • Et romainesalathoved
  • 200 gram majs
  • 200 gram cherrytomater
  • ½ agurk
  • 2 advocadoer
  • 2 forårsløg

Dressing

  • 3 spsk limesaft
  • 2 spsk honning
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk god olivenolie
  • ½ frisk chili (eller lidt frisk chilipulver)
  • 1 tsk dijonsennep

Tilbehør

  • 4 tortillas
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Kom krydderierne til kødet på panden mens den varmer op
  • Steg herefter kyllingekødet til det er gennemstegt
  • Skær alle grøntsagerne til salaten i grove stykker
  • Bland dressingen og vend den over salaten og bland godt rundt
  • Når det hele er klart skæres tortillaerne i strimler og steges på en varm pande med olie – pas på de skal ikke have mange minutter på hver side

Vi blandede salaten sammen med kødet, så fylder det mindre på bordet :) – Jeg håber i alle har nydt det helt fantastiske sommervejr.

Skriv en kommentar